Reflex

Közügyek nyomában

Karácsonyi üzenet

2017. január 01. 20:13 - Komornik Ferenc

download-740x494.jpg
Nem is tudják, milyen karácsonyi meglepetést nyújtott a legszegényebb embereknek a kormány egyik udvari politológusának tartott elemző! Ám azt aligha tennék a fa alá. Azt találta üzenni az interneten, hogy a karácsonyi ételosztás nem volt más, mint liberális beetetés, amit úgy is lehet érteni, hogy a végeláthatatlan sorok az egy tál ételért tulajdonképpen ellenzéki megmozdulás lehetett. Ugyanis, szerinte mindig voltak szegények és mindig is lesznek, ezért nem halat, hanem hálót kell adni nekik, mint teszi azt a jelenlegi kormány. Az üzenet világos: a szegények tehetnek róla, hogy szegények, mert nem illeszkednek bele a "munka alapú" társadalomba. Ezért csak a háló segíthet rajtuk, amit egyébként, valljuk meg, nincs is erejük kivetni és számukra nincs is hová. 
De kezdjük az elején!
A liberálisnak nemigen mondható Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének legújabb felmérése szerint Magyarországon a szegénység folyamatosan nő, vagyis  nemcsak mindig is lesznek szegények, hanem egyre többen is. 2009 és 2013 között a súlyosan szegények aránya 20,3 százalékról 26,8 százalékra nőtt. Ez az arány uniós átlagban 9,6, Szlovákiában 10,2, Lengyelországban 11,9 százalék. Ugyancsak nőtt a szegénységnek és a társadalmi kirekesztésnek kitettek száma a 2009-es 29,6 százalékról 33,5 százalékra. Ami még szomorúbb, a 7 év alatti gyerekek 42,4 százaléka él szegénységben!  E problémával pedig úgy foglalkozik az állam, hogy a Központi Statisztikai Hivatal az idén nem is publikált szegénységi adatokat. Ezt kívánta pótolni az MTA, megállapítva azt is, hogy a szegénység növekedése kapcsolatban állt néhány olyan intézkedéssel, mint a munkanélküli segély, és általában a segélyek radikális csökkentése. Ráadásul a szegényeknek halászhálót nyújtó kormány most éppen elkezdi kivezetni a közmunkát a kevés munkahellyel rendelkező térségekben is, ezért nem emeli a versenyszférához hasonlóan a közmunkások bérét.
Másodszor: Egy politológus nem lehet olyan részrehajlóan rosszhiszemű, hogy kormány iránti hűségét kimutatva, (mely kormány egyébként 10 ezer forintokat küldött karácsonyra a nyugdíjasoknak) politikai motivációkat tételezzen fel önkéntesek ezreinek áldozatvállalásáról, amivel kis örömet kívántak nyújtani a rászorulóknak. Különösen karácsony, a szeretet ünnepe alkalmából. Sokan hisznek abban, és jó is, hogy sokan, amit Ferenc pápa mondott egy legutóbbi szentmiséjén: "Az egyedüli mód arra, hogy úgy szeressünk, ahogyan Jézus, ha kilépünk saját önzésünkből és mások szolgálatára sietünk. Ez pedig azért van, mert a keresztény szeretet mindig konkrét. A szegények az egyház kincse. Miért, mert Krisztus szenvedő teste ők."  Ugyan így, csak tiszteletet érdemelnek azok is, akik pusztán társadalmi felelősségérzetből segítettek azon a napon a nélkülözőkön.
Harmadszor: egy politológusnak gondosabban kell kiválasztania, hogy milyen ügy prokátorává kíván válni.
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://reflex16.blog.hu/api/trackback/id/tr5812089403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.02. 10:52:39

Éhezés Mo-on nincs.

A szóban forgó ételosztás a krisnások gyomorforgató pr-akciója, semmi egyéb.

felhasználós 2017.01.02. 11:39:40

A posztoló tényleg komornyik. Csak a gazdája mostanában nem tud neki jól fizetni, ezért küzd a gazda újra pozícióba hozásáért.

hidroponi 2017.01.02. 11:53:58

@MAXVAL.BIRCAMAN.: mocskos bolgar FSZB ugynok NE HAZUDJ!

Sir Galahad 2017.01.02. 12:18:28

Negyedszer: az illető politológus nem az ételosztást nevezte liberális beetetésnek, hanem azt, ahogyan ezt propagandacélokra használják. Szegények, éhezők mindig is voltak, mindig is lesznek, nyilván ételosztások is - az a nem mindegy, hogy ezt milyen politikai manőverek kísérik. És ez már a politológus szakterülete (is).

Jakab.gipsz 2017.01.02. 13:43:58

Imádom hallani amikor nyavalyog és nyavalyog egy libsi politológus, tüneményes.
Hibás a mindenkori kormány és persze a bunkó nép, pedig ők, a libsik nagyon jól kitalálták azt, mit is, azt hogy mások hogyan gondolkodjanak úgy, hogy a libsik okosok jól érezzék magukat.

Sajnos tény Magyarország lakosságának a kétharmada létbizonytalansággal küszködik, ennek a fele napi szinten méltatlanul, nyomorog.
De ezt a társadalom filozófiát nem a magyar tudományos akadémia agyalta ki.
Hanem a fejlett nyugati egyetemek Harvard, Princeton, Oxford, és Paris- Sorbonne, itthon pedig a CEU tudós-politológusai dolgozták ki, kedves elefántcsont toronyban üldögélő professzorok, ha ez az állapot szerintetek tudományos alapokon nyugszik, a diplomáitokat dugjátok fel önmagatoknak, mert fentről csak a szar szokott leszivárogni. Szebben mondva ha ez nektek szubtilis tudás kenjétek a hajatokra.
Ugyanis a Magyarországon eluralkodó, általatok létrehozott létbizonytalanságot semmi sem indokolja.
süti beállítások módosítása